5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Yangın en tehlikeli risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, insanoğlu boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması hayati örutubet taşımaktadır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Alaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine amelî olarak belirlenen yerlere ve skorlara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini çatı bâtıni yangın merdivenleri, insanoğluın binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve ivedili tavır tahliyesini kolaylaştırır.

Bununla yan yana kötüdaki kriterlere ehil olan yerlerde hiçbir yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması kabul edilir.

Umumi amacı insanoğluın binayı mazarrat görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arazi alır.

Camlı yangın bapları veya panik barlı yangın kapıları vesair yangın bapsı türleri arasındadır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğu kez 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu yangın kapısı metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın takkadak içeriden dışarıya birçokmaya çkızılışan kişilerin saf davranışı kendilerini taban kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, bünyeldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca hizmet etmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu merdivenler, ivedi kaçış senaryolarında hızlı ve güvenli bir şekilde açılıp kullanıma müheyya hale gelir. Bu sayede, binada mevcut Yangın Çıkış Kapısı kişilerin eskiden tahliye edilmesi sağlamlanır ve güç kaybı riski minimize edilir.

Yapı çışitalarında kullanılan kapılar hizmetlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle Yangın Çıkış Kapısı facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride sarılmış kalabilir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *